Кулінарія

Салат ципочка не тільки дуже смачний, але і неймовірно простий у приготуванні: часто готую замість олів’є на новий рік

Салат Ципочка з куркою і горошком не тільки дуже смачний, але і неймовірно простий у приготуванні. Підійде як до святкового столу, замість Олів’є, так і на звичайний вечеря! Салатик виходить смачним і ситним.

Як готувати

  1. Для цього салату беру запечену курячу грудку, нарізаю і перекладаю в миску.
  2. Сир натираю на крупній тертці.
  3. Зливаю рідина з зеленого горошку. Горошок додаю в салат, а рідина не виливаю, вона мені ще знадобиться.
  4. Беру 4 яйця і відділяю жовтки від білків. Білки нарізаю і додаю в салат.
  5. А жовтки розтираю виделкою і поки залишаю в бік.
  6. Тепер готую соус для салату. Беру 100 мл рідини від зеленого горошку, додаю 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, чайну ложку гірчиці, чайну ложку лимонного соку і додаю частинами 300 мл рослинного масла. Збиваю заглибним блендером.
  7. Змішую жовтки з соусом, додаю кріп і заправляю салат.

Салат можна подати в салатниці.

А можна викласти в кільце.

Інгредієнти

  • Запечена куряча грудка – 1 шт
  • Сир – 100 г
  • Зелений горошок – банку
  • Яйця – 4 шт
  • Соус:
  • Рідина зеленого горошку – 100 мл
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Цукор – 1/2 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Рослинне масло – 300 мл